Connect with us

YouTube

Haastattelussa entinen tubettaja Tanjaelviira – “Siihen aikaan monikaan yhteistyö ei perustunut rahaan”

Published

on

23-vuotias entinen tubettaja Tanja ”Tanjaelviira” Kaasalainen aloitti YouTube-videoiden tekemisen vuonna 2013 ja oli mukana järjestämässä Suomen ensimmäisiä tubemiittejä.

Tubettamisesta hän luopui kuitenkin pari vuotta sitten ja tällä hetkellä hän opiskelee radiotoimittajaksi. Haastattelussa kysyimmekin, mitä kaikkea noihin vuosiin mahtui, tubemiiteistä sekä mietteitä eri sosiaalisista medioista.

Nykyhetki & kokemukset tubettajana:

Aloitit tubettamisen vuonna 2013 ja teit säännöllisesti videoita useamman vuoden ajan. Mistä innostus videoiden kuvaamiseen lähti?

– Silloin kun aloitin, Suomituben skene oli tosi pieni, että mäkin lähetin sähköpostia Eetulle (eeddspeaksille), koska silloin kaikki tunsi kaikki. Kyselin neuvoja häneltä videoihin ja samalla rupesin verkostoitumaan muiden kanssa. Halusin silloin tuoda omia mielipiteitä ja omaa elämää esille. Eniten siinä kiehtoi, että sai päättää, minkälaista sisältöä tekee ja sai oman äänen kuulumaan.

Minkälaista sisältöä teit omalle kanavallesi?

– Mun videot on edelleen julkisena, enkä ole piilotellut niitä. Pääsääntöisesti mun sisältö koostui MyDay videoista, koska ne olivat tosi luonnollisia tehdä. Tein myös videosarjan eläinkokeettomasta kosmetiikasta, eli tosi paljon semmoisia aiheita, jotka on mun elämää ja lähellä sydäntä.

Miten sen aikaiset yhteistyövideot eroavat tästä päivästä?

– Siihen aikaan monikaan yhteistyö ei perustunut rahaan, vaan sait tuotteita omaan käyttöön ja mainostit niitä. Eli aluksi raha ei liikkunut millään tavalla. Oli hyvin yleistä, että vaatefirma lähetti
sinulle vaatteita, jota näytit ja se oli siinä.

– Nykyään, jos saat itsellesi käyttöön tuotteen, se yritys myös maksaa sinulle sen esittämisestä. Loppuvaiheessa mullakin oli yhteistöitä, jostain sai palkkaa, mutta se oli vielä kehittymässä nykyformaattiin.

Mitä kaikkea sait kokea noiden vuosien aikana?

– Tutustuin tosi moneen ihmiseen, joiden kanssa olen edelleen ystäviä. Sain olla myös mukana järjestämässä Suomen ensimmäisiä tubemiittejä 2013, jossa oli tosi paljon porukkaa. Sen jälkeen tuli myös TubeFamilyNight, koska huomasimme, että niillä tapahtumilla on kysyntää. Sain olla mukana luomassa sitä perustaa, että tubettajat ovat tavoiteltavissa kasvotusten ja he pystyvät tekemään live-keikkaa, eikä vaan olla ruudun toisella puolella. Nyt kun se sanoi vasta ääneen, sen ymmärtää. En ole edes ajatellut koko asiaa aikaisemmin.

– Niinä aikoina opin myös YouTubesta tosi paljon alustana, sekä yhteistöistä, miten niiden taloudellinen politiikka toimii. Kiehtovinta edelleen siinä on, että miten raha liikkuu ja miten se määräytyy, koska näitä voin hyödyntää myös nykypäivänäkin.

Mitä sinulle nykyään kuuluu?

– Opiskelen tällä hetkellä media-alaa, tarkemmin valmistun tänä vuonna radiotoimittajaksi. Tällä hetkellä asustelen yksin Helsingissä koirani Kaapon kanssa.

Minkälaista sisältöä olet opetellut koulussa?

– Koulun alussa meillä oli orientoivat opinnot, missä käytiin valo- ja videokuvauksen perusteet, jonka jälkeen radio- ja audiotuotannon perusteet. Joulukuussa meillä alkoi syventävät opinnot, jolloin keskityn nyt vaan audioon. Teemme julkisia live-lähetyksiä kaupunkiradioon, podcasteja sekä dokumentteja. Niille ei ole erillistä FM asemaa, mutta niitä voi kuunnella Radiot.fi tai sitten Radiot sovelluksen kautta.

Mikä muuttui, kun tubettaminen loppui?

Mikä sai sinut lopettamaan tubettamisen?

– YouTube oli aina mulle harrastus, enkä havitellut siitä itselleni työtä. Loppuvaiheessa, siitä kuitenkin rupesi tulemaan pakkopullaa. Oli paineita saada videoita ulos ja julkaisutahti oli tosi epäaktiivista, joten en pitänyt järkevänä ylläpitää niin löysää tahtia. Rupesin keskittymään elämään, ystäviin, työhön ja sillä tiellä olen pysynyt.

– Itse videotuotannosta en nauttinut ollenkaan. Koulunkin videokurssit olivat semmoisia, mitä en voinut enää sietää.

Mikä tubettamisessa oli vaikeinta?

– Ehkä julkaisutahdin ylläpitäminen. Mä en koskaan ottanut tubettamista työn kannalta, vaan harrastuksena. Jos editoinnissa mulle tuli joku haaste, niin opettelin sen siinä samalla. Videoita en tehnyt ”säästöön” kun pari kertaa. Halusin, että ne pysyy myös mun elämänrytmissä, koska ne painottui MyDay-videoihin. Jos miettii esimerkkiä, että Instagramista näkyy, että olen ollut messuilla ja teen siitä videon kahden viikon päästä, niin ei siinä olisi ollut mitään järkeä.

Muuttuiko joku osa arjessa sen jälkeen, kun lopetit tubettamisen?

– Oikeastaan vaan, että kameraa ei ollut enää mukana, eikä tarvinnut katsoa kaikkea enää linssin läpi. Siihen aikaan oli paljon ajatuksia, että pitääkö tämä asia kuvata, vai ei.

Sosiaalinen media

Olet aktiivinen persoona Instagramissa, mutta koetko tämän olevan samankaltaista kuin tubettaminen?

– Mä tykkään Instagramista enemmän alustana, se on paljon helpompi kuin YouTube. Ihmiset tavoittaa siellä helpommin, vaikka oletkin siellä omalla naamalla ja toisen profiilin on helpommin nähtävissä kuin YouTubessa. Ihmiset tulevat keskustelemaan paljon herkemmin ja vastailevat tarinoihin. Olen saanut todella hyviä keskusteluita siellä aikaan, varsinkin verkostoituminen ja yhteydenpito on helpompaa. Olet myös helpommin tavoiteltavissa, toisin kuin YouTuben välityksellä.

Tubemiittien aikoihin tutustuit muihin aloitteleviin tubettajiin, jotka tekevät vielä nykyäänkin videoita. Onko sinulle jäänyt siitä ajasta ystäviä, joiden kanssa olet yhteydessä vielä tänäkin päivänä?

– On sieltä jäänyt ystäviä, varsinkin ne keiden kanssa vietin eniten aikaa. Vaikka ollaan vähemmän tekemisissä, lasken heidät mun ystäviksi. Se ystävyys ei mun mielestä ole muuttunut mihinkään, vaikka asuttaisiin eri puolella Suomea.

Seuraatko nykytubettajia tai TikTokkia?

– Seuraan YouTubea todella vähän nykyään, väittäisin, että Instagram on se paikka, mistä tykkään seurata vaikuttajia. YouTube on mulle enemmän semmoinen paikka, mistä etsin tietoa vaikka kosmetiikasta, tai ohjevideoita jonkin ohjelman käyttämiseen.

– Selaan kyllä myös TikTokkia, mutta seuraan oikeastaan eläintilejä, sekä omaa etusivua. Instagram on se paikka, josta seuraan muiden arkea ja kenen sisältö minua kiinnostaa.

Mitä mieltä olet, onko Instagram laskussa?

– Se riippuu todella paljon, minkä ikäinen on. En voi tietenkään puhua oman ikäpolveni puolesta, mutta YouTube ei ole oikeastaan mulle enää mitään. Toisaalta, se on nuorempien suosiossa enemmän TikTokin kanssa. Tuntuu, että olen itse jäänyt siihen ”Instagram tasolle”. Musta tuntuu, että Snapchat on jäänyt kokonaan pois, en edes muista milloin viimeksi olisin sinne päivitellyt mitään.

– Toki Instagram on yrittänyt tulla TikTokin vierelle Reelsin takia, mutta mielestäni sen olisi voinut jättää pois.

Oletko harkinnut tubettamiseen palaamista tai kenties tekemään sisältöä TikTokkiin?

– Nyt kun olen koulussa, jos on tullut ilmi, että olen tehnyt aikaisemmin videoita, saan kommentteja, että voisinko aloittaa uudestaan tekemään videoita. Mutta koen, että se sisältö olisi todella erilaista. En näillä näkymin tule palaamaan tubettamiseen, mutta poikaystäväni kanssa meillä on ollut ironisia ideoita yhteisestä kanavasta, koska hän tykkää tehdä videoita ja editoida. Jos taas haluaisin tehdä sisältöä TikTokkiin, se olisi enemmän hauskaa kun vakavamielistä, mutta sinnekkään minulla ei ole kiire.

Feedissä: Tanjaelviira

Lue tuoreimmat Tubettaja-artikkelit tästä.

Käy tutustumassa Feedin TikTokkiin!

YouTube

Kliffalta uusi aluevaltaus: aloitti bisneksen Frisbeegolf-kiekkojen parissa!

Kliffalta uusi aluevaltaus. Somevaikuttaja julkaisi kolmen protokiekon Frisbeegolfboksin.

Avatar photo

Published

on

Kliffalta uusi aluevaltaus. Somevaikuttaja julkaisi kolmen protokiekon Frisbeegolfboksin.

Ilari “Kliffa” Mettälä julkaisi 12. marraskuuta verkkosivuillaan uuden aluevaltauksensa! Somettaja laittoi verkkokauppaansa myyntiin boksin, joka sisältää kolme Frisbeegolf-protokiekkoa. Nämä ovat siis Kliffan täysin omaa tuotantoa ja kulkevat nimellä Kliffa Discs. Boksista löytyy putteri (Lazy), midari (Tasty) ja fairway driverin (misty).

Boksin kunniaksi Kliffa on piilottanut yhteen boksiin Golden Ticketin, jonka löytäjä voi halutessaan lunastaa Kliffalta 1 000 euroa!

Lue myös:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön KLIFFA (@kliffaworld) jakama julkaisu

Kliffa kuvasi kiekoista esittelyvideon YouTube-kanavalle, jonka voit katsoa alhaalta.

Continue Reading

YouTube

Lipunmyynti käy kuumana! NikojaSanttu vs Roni Back -lätkämatsin lipuista myytiin 10 tunnissa lähes neljäsosa

Ensi vuoden somevaikuttajien -lätkämatsin lipunmyynti kävi ensimmäisenä päivänä todella kuumana.

Avatar photo

Published

on

NikojaSanttu vs Roni Back -lätkämatsi on ollut jokaisena vuonna menestys, mutta nyt näyttää siltä, että liput viedään käsistä.

NikojaSanttu ja Roni Back ilmoittivat eilen Instagramissa ensi vuoden helmikuussa pelattavasta YouTube Allstars -jääkiekko-ottelusta, jossa suomalaiset somevaikuttajat ottavat toisistaan mittaa. Roni Backin joukkueen nimenä toimii SUS ja NikonjaSantun Kiddings me.

Lue lisää: NikojaSanttu vs Roni Back -lätkämatsi tulee taas – nähdäänkö uusi katsojaennätys?

Somevaikuttajat ilmoittivat tulevasta tapahtumasta 1. marraskuuta, ja ensimmäisen 10 tunnin sisään lippuja oli myyty yli 2 000, NikojaSanttu ilmoittivat Instagramissa. Lippuja on myyty siis hieman alle neljäsosa.

Ottelu pelataan Turun Gatorade Centerissä, jonka yleisökapasiteetti on 11 820.

Instagram Story: NikojaSanttu

Continue Reading

YouTube

NikojaSanttu vs Roni Back -lätkämatsi tulee taas – nähdäänkö uusi katsojaennätys?

NikojaSanttu vs Roni Back -jääkiekko-ottelu pelataan ensi vuoden helmikuussa Turun Gatorade Centerissä.

Avatar photo

Published

on

Tubettajakaksikko NikojaSanttu ilmoittivat 1. marraskuuta Instagram-tilillään, että NikojaSanttu vs Roni Back -lätkämatsi järjestetään jälleen!
Instagram: @NikojaSanttu

Tubettajakaksikko NikojaSanttu ilmoittivat 1. marraskuuta Instagram-tilillään, että NikojaSanttu vs Roni Back -lätkämatsi järjestetään jälleen!

Youtube Allstars -lätkämatsi pelataan nyt kolmatta kertaa. Ensimmäinen järjestettiin vuonna 2021, toinen vuonna 2022 ja kolmas tullaan pelaamaan 25. helmikuuta 2023 Turun Gatorade Centerissä.

Lue myös:

Viime talvena YouTube Allstars -ottelu keräsi valtavan yleisömäärän Turun Gatore Centeriin. Somevaikuttajien lätkämatsia kokoontui katsomaan lähes 8 000 ihmistä. Tänä vuonna on odotettavissa uusi katsojaennätys, kun lippu.fi:n mukaan lippuja on myynnissä enemmän kuin viime vuosina.

Liput ovat myynnissä nyt ja ne löytyvät Lippu.fi sekä tästä linkistä. Lippujen hinnat vaihtelevat 11,50 eurosta 33,50 euroon asti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön NikojaSanttu (@nikojasanttu) jakama julkaisu

Continue Reading

YouTube

YouTubeen haluttu muutos – Shortsit, videot ja livet löytyvät eri paikoista!

Avatar photo

Published

on

YouTubeen haluttu muutos, kun videojätti lisäsi palveluunsa ominaisuuden lyhytvideoille ja suorille lähetyksille.
YouTube

YouTubeen haluttu muutos, kun videojätti lisäsi palveluunsa ominaisuuden lyhytvideoille ja suorille lähetyksille.

TikTok laittoi YouTuben reagoimaan lyhytvideoihin, mutta niiden ne olivat todella monimutkaisesti YouTubessa. On ollut vaikea löytää Shortst-videoita ja ne ovat olleet myös täyspitkävideoiden kansa samalla välilehdellä.

Shortsit, live- ja tavalliset videot olivat käyttäjän profiilissa, ja oli erittäin hankalaa löytää tiettyä sisältöä profiilin videoista.

Tämä saa kuitenkin odotetun muutoksen, kun 27. lokakuuta YouTube ottaa käyttöön erilliset välilehdet jokaiselle kategorialle.

– Palautteenne perusteella alamme ottaa käyttöön erillisiä välilehtiä lyhytelokuville, suorille lähetyksille ja pitkäkestoisille videoille kaikilla kanavasivuilla, YouTube ilmoitti 27. lokakuuta.

– Olemme kuulleet, että tämä helpottaa katsojia löytämään sisällön, josta he ovat eniten kiinnostuneita, kun he tutkivat luojien kanavasivuja, joten olemme innoissamme voidessamme tuoda tämän teille kaikille!

Lue myös: Dokke täräytti seuraajilleen 100 000 tilaajan spesiaalin – uusi aluevaltaus kerää kehuja!

Jatkossa videot löytyvät kolmessa eri kategoriassa: Shortsit, suorat lähetykset ja videot. Ensimmäisenä näkyvät siis lyhytvideot, jotka ovat minuutin pituisia videoita. Toisena on kaikki suorat lähetykset, suunnitellut tai aiemmin arkistoidut lähetykset. Viimeisenä tulee kaikille tutut YouTube-videot.

Shortsit ja suorat lähetykset eivät enää näy normaalilla videot-välilehdellä 27. lokakuuta alkaen, mutta ainakaan artikkelin kirjoitushetkellä ne eivät ole saapuneet vielä Suomen YouTubeen. YouTube ilmoitti, että ominaisuudet tulevat kaikille laitteille viikon sisään.

Continue Reading

YouTube

Dokke täräytti seuraajilleen 100 000 tilaajan spesiaalin – uusi aluevaltaus kerää kehuja!

Dokke avasi Feedille 100 000 tilaajan spessuvideotaan.

Avatar photo

Published

on

Tubettaja Dokke julkaisi 100 000 tilaajan kunniaksi YouTube-kanavalleen biisin, josta löytyy myös musiikkivideo.
YouTube: Dokke

Tubettaja Dokke julkaisi 100 000 tilaajan kunniaksi YouTube-kanavalleen biisin, josta löytyy myös musiikkivideo.

Noin kaksi kuukautta sitten Dokke-niminen kanava ylitti YouTubessa ensimmäisen rajapyykin, josta videopalvelu kiittää sisällöntuottajiaan.

Lue myös: Daniel Ahola sai YouTubelta lahjan merkkipaalusta – ”Kyllä tää pistää sanattomaks”

100 000 tilaajan rajan ylitettyä Suomitubessa tuttu kasvo Dokke  halusi antaa myös seuraajilleen jotain vastineeksi, nimittäin ammattimaisen kappaleen musiikkivideolla.

Dokke kertoi Feedille, että hän ei edes halua luokitella videota vain “100k spessuks”.

– Itseasiassa tää meni, niin että mä en halua luokitella tätä 100k spessuks, vaa ne ketkä tietää, että tää on 100k spessu, nii ne tietää, mutta ne ketkä ei seuraa mua, ei välttämättä tiedä, että kyseessä on 100k spessuvideo.

Video tuli ulos vasta kaksi kuukautta 100 000 tilaajan rikottua sen takia, että projektiin meni enemmän aikaa, mitä Dokke itse uskoi.

– Tää musiikkivideo tuli nyt vasta ulos, koska hommat vähän eskaloitu ja tää oli vähän isompi projekti, mitä ootettiin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön dokketas (@dokketas) jakama julkaisu


Doken mielestä tarkoituksena oli tehdä musiikkia “läpällä” YouTube-kentässä, mutta toisin kävi.

– Idea lähti siitä, että oon pitkään halunnu tehdä musiikkia ihan silleen vaan YouTube-kentässä. Mulla on yks hyvä ystävä, joka on tuottaja ja ollaan pitkään puhutta tästä, mutta ei olla vaan saatu aikatauluja matchaamaan. Nyt sitten ku halusin tämän spessuvideon, niin saatiin lopulta sovittua päivämäärät.

– Tää musa oli tehty silleen läpällä, mutta kun mun ystävä on tosi hyvä tuottaja, nii tästä tuli vähän väkisinki ammattimaisempi kuin mitä ois ehkä halunnu ja toivonu sillo alussa, mutta oon 100% tyytyväine tähä.

– Kyllä mä tykkään musiikist ja tykkään esiintyä, mutta YouTube is my shit. Eli ei must yhtäkkii tuu artistii.

Biisi löytyy musiikkivideon kera YouTubesta, mutta vielä tällä hetkellä se ei ole kuunneltavissa Spotifyssä.

– Biisi tulee Spotifyhin, mutta noin viikko menee!

Doken musiikkivideo on saanut artikkelin julkaisuhetkellä 20 000 näyttökertaa ja fanit ovat ottaneet biisin erittäin hyvin vastaan. Kommenttiosio tulvii kehuista sekä onnitteluista.

Kuuntele Doken 100k biisi:

Continue Reading

Trendaavat