Connect with us

YouTube

Haastattelussa entinen tubettaja Tanjaelviira – “Siihen aikaan monikaan yhteistyö ei perustunut rahaan”

Published

on

23-vuotias entinen tubettaja Tanja ”Tanjaelviira” Kaasalainen aloitti YouTube-videoiden tekemisen vuonna 2013 ja oli mukana järjestämässä Suomen ensimmäisiä tubemiittejä.

Tubettamisesta hän luopui kuitenkin pari vuotta sitten ja tällä hetkellä hän opiskelee radiotoimittajaksi. Haastattelussa kysyimmekin, mitä kaikkea noihin vuosiin mahtui, tubemiiteistä sekä mietteitä eri sosiaalisista medioista.

Nykyhetki & kokemukset tubettajana:

Aloitit tubettamisen vuonna 2013 ja teit säännöllisesti videoita useamman vuoden ajan. Mistä innostus videoiden kuvaamiseen lähti?

– Silloin kun aloitin, Suomituben skene oli tosi pieni, että mäkin lähetin sähköpostia Eetulle (eeddspeaksille), koska silloin kaikki tunsi kaikki. Kyselin neuvoja häneltä videoihin ja samalla rupesin verkostoitumaan muiden kanssa. Halusin silloin tuoda omia mielipiteitä ja omaa elämää esille. Eniten siinä kiehtoi, että sai päättää, minkälaista sisältöä tekee ja sai oman äänen kuulumaan.

Minkälaista sisältöä teit omalle kanavallesi?

– Mun videot on edelleen julkisena, enkä ole piilotellut niitä. Pääsääntöisesti mun sisältö koostui MyDay videoista, koska ne olivat tosi luonnollisia tehdä. Tein myös videosarjan eläinkokeettomasta kosmetiikasta, eli tosi paljon semmoisia aiheita, jotka on mun elämää ja lähellä sydäntä.

Miten sen aikaiset yhteistyövideot eroavat tästä päivästä?

– Siihen aikaan monikaan yhteistyö ei perustunut rahaan, vaan sait tuotteita omaan käyttöön ja mainostit niitä. Eli aluksi raha ei liikkunut millään tavalla. Oli hyvin yleistä, että vaatefirma lähetti
sinulle vaatteita, jota näytit ja se oli siinä.

– Nykyään, jos saat itsellesi käyttöön tuotteen, se yritys myös maksaa sinulle sen esittämisestä. Loppuvaiheessa mullakin oli yhteistöitä, jostain sai palkkaa, mutta se oli vielä kehittymässä nykyformaattiin.

Mitä kaikkea sait kokea noiden vuosien aikana?

– Tutustuin tosi moneen ihmiseen, joiden kanssa olen edelleen ystäviä. Sain olla myös mukana järjestämässä Suomen ensimmäisiä tubemiittejä 2013, jossa oli tosi paljon porukkaa. Sen jälkeen tuli myös TubeFamilyNight, koska huomasimme, että niillä tapahtumilla on kysyntää. Sain olla mukana luomassa sitä perustaa, että tubettajat ovat tavoiteltavissa kasvotusten ja he pystyvät tekemään live-keikkaa, eikä vaan olla ruudun toisella puolella. Nyt kun se sanoi vasta ääneen, sen ymmärtää. En ole edes ajatellut koko asiaa aikaisemmin.

– Niinä aikoina opin myös YouTubesta tosi paljon alustana, sekä yhteistöistä, miten niiden taloudellinen politiikka toimii. Kiehtovinta edelleen siinä on, että miten raha liikkuu ja miten se määräytyy, koska näitä voin hyödyntää myös nykypäivänäkin.

Mitä sinulle nykyään kuuluu?

– Opiskelen tällä hetkellä media-alaa, tarkemmin valmistun tänä vuonna radiotoimittajaksi. Tällä hetkellä asustelen yksin Helsingissä koirani Kaapon kanssa.

Minkälaista sisältöä olet opetellut koulussa?

– Koulun alussa meillä oli orientoivat opinnot, missä käytiin valo- ja videokuvauksen perusteet, jonka jälkeen radio- ja audiotuotannon perusteet. Joulukuussa meillä alkoi syventävät opinnot, jolloin keskityn nyt vaan audioon. Teemme julkisia live-lähetyksiä kaupunkiradioon, podcasteja sekä dokumentteja. Niille ei ole erillistä FM asemaa, mutta niitä voi kuunnella Radiot.fi tai sitten Radiot sovelluksen kautta.

Mikä muuttui, kun tubettaminen loppui?

Mikä sai sinut lopettamaan tubettamisen?

– YouTube oli aina mulle harrastus, enkä havitellut siitä itselleni työtä. Loppuvaiheessa, siitä kuitenkin rupesi tulemaan pakkopullaa. Oli paineita saada videoita ulos ja julkaisutahti oli tosi epäaktiivista, joten en pitänyt järkevänä ylläpitää niin löysää tahtia. Rupesin keskittymään elämään, ystäviin, työhön ja sillä tiellä olen pysynyt.

– Itse videotuotannosta en nauttinut ollenkaan. Koulunkin videokurssit olivat semmoisia, mitä en voinut enää sietää.

Mikä tubettamisessa oli vaikeinta?

– Ehkä julkaisutahdin ylläpitäminen. Mä en koskaan ottanut tubettamista työn kannalta, vaan harrastuksena. Jos editoinnissa mulle tuli joku haaste, niin opettelin sen siinä samalla. Videoita en tehnyt ”säästöön” kun pari kertaa. Halusin, että ne pysyy myös mun elämänrytmissä, koska ne painottui MyDay-videoihin. Jos miettii esimerkkiä, että Instagramista näkyy, että olen ollut messuilla ja teen siitä videon kahden viikon päästä, niin ei siinä olisi ollut mitään järkeä.

Muuttuiko joku osa arjessa sen jälkeen, kun lopetit tubettamisen?

– Oikeastaan vaan, että kameraa ei ollut enää mukana, eikä tarvinnut katsoa kaikkea enää linssin läpi. Siihen aikaan oli paljon ajatuksia, että pitääkö tämä asia kuvata, vai ei.

Sosiaalinen media

Olet aktiivinen persoona Instagramissa, mutta koetko tämän olevan samankaltaista kuin tubettaminen?

– Mä tykkään Instagramista enemmän alustana, se on paljon helpompi kuin YouTube. Ihmiset tavoittaa siellä helpommin, vaikka oletkin siellä omalla naamalla ja toisen profiilin on helpommin nähtävissä kuin YouTubessa. Ihmiset tulevat keskustelemaan paljon herkemmin ja vastailevat tarinoihin. Olen saanut todella hyviä keskusteluita siellä aikaan, varsinkin verkostoituminen ja yhteydenpito on helpompaa. Olet myös helpommin tavoiteltavissa, toisin kuin YouTuben välityksellä.

Tubemiittien aikoihin tutustuit muihin aloitteleviin tubettajiin, jotka tekevät vielä nykyäänkin videoita. Onko sinulle jäänyt siitä ajasta ystäviä, joiden kanssa olet yhteydessä vielä tänäkin päivänä?

– On sieltä jäänyt ystäviä, varsinkin ne keiden kanssa vietin eniten aikaa. Vaikka ollaan vähemmän tekemisissä, lasken heidät mun ystäviksi. Se ystävyys ei mun mielestä ole muuttunut mihinkään, vaikka asuttaisiin eri puolella Suomea.

Seuraatko nykytubettajia tai TikTokkia?

– Seuraan YouTubea todella vähän nykyään, väittäisin, että Instagram on se paikka, mistä tykkään seurata vaikuttajia. YouTube on mulle enemmän semmoinen paikka, mistä etsin tietoa vaikka kosmetiikasta, tai ohjevideoita jonkin ohjelman käyttämiseen.

– Selaan kyllä myös TikTokkia, mutta seuraan oikeastaan eläintilejä, sekä omaa etusivua. Instagram on se paikka, josta seuraan muiden arkea ja kenen sisältö minua kiinnostaa.

Mitä mieltä olet, onko Instagram laskussa?

– Se riippuu todella paljon, minkä ikäinen on. En voi tietenkään puhua oman ikäpolveni puolesta, mutta YouTube ei ole oikeastaan mulle enää mitään. Toisaalta, se on nuorempien suosiossa enemmän TikTokin kanssa. Tuntuu, että olen itse jäänyt siihen ”Instagram tasolle”. Musta tuntuu, että Snapchat on jäänyt kokonaan pois, en edes muista milloin viimeksi olisin sinne päivitellyt mitään.

– Toki Instagram on yrittänyt tulla TikTokin vierelle Reelsin takia, mutta mielestäni sen olisi voinut jättää pois.

Oletko harkinnut tubettamiseen palaamista tai kenties tekemään sisältöä TikTokkiin?

– Nyt kun olen koulussa, jos on tullut ilmi, että olen tehnyt aikaisemmin videoita, saan kommentteja, että voisinko aloittaa uudestaan tekemään videoita. Mutta koen, että se sisältö olisi todella erilaista. En näillä näkymin tule palaamaan tubettamiseen, mutta poikaystäväni kanssa meillä on ollut ironisia ideoita yhteisestä kanavasta, koska hän tykkää tehdä videoita ja editoida. Jos taas haluaisin tehdä sisältöä TikTokkiin, se olisi enemmän hauskaa kun vakavamielistä, mutta sinnekkään minulla ei ole kiire.

Feedissä: Tanjaelviira

Lue tuoreimmat Tubettaja-artikkelit tästä.

Käy tutustumassa Feedin TikTokkiin!

YouTube

Roni Backin uusi projekti: YouTube-kanava, jossa mukana tuttuja somevaikuttajia!

Roni Backin uusi projekti, Toimistopojat YouTube-kananava, julkaistiin 13. tammikuuta.

Avatar photo

Published

on

Roni Backin uusi projekti, Toimistopojat YouTube-kanava julkaistiin 13. tammikuuta. Projekti on ollut pitkään suunnitelmissa ja nyt se on vihdoin toteutunut.
Instagram: Roni Back

Roni Backin uusi projekti, Toimistopojat YouTube-kanava julkaistiin 13. tammikuuta. Projekti on ollut pitkään suunnitelmissa ja nyt se on vihdoin toteutunut.

Toimistopojat YouTube-kanava koostuu Roni Backista, Eero “Suhamatti” Suhosesta, Mikael “Roponen” Vuoresta, Kevin Tranista ja Veikka Markkasesta. Suhamatti ja Roponen ovat tunnettuja suomalaisia somevaikuttajia, jotka ovat nousseet ihmisten tietoisuuteen TikTokista ja YouTubesta. Kevin ja Veikka ovat puolestaan tulleet tutuksi Ronin työntekijöinä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Roni Back (@ronibackyt) jakama julkaisu

Suhamatti on erityisesti noussut ihmisten tietoisuuteen TikTokin kautta. Hän tuottaa huumorilla höystettyä sisältöä 196 000 seuraajalleen. Roponen on puolestaan konkaritubettaja, joka on tuottanut aktiivisesti sisältöä YouTubeen jo yli 10 vuoden ajan.

Toimistopojat YouTube-kanavalla julkaistaan erilaisia videoita, joissa nähdään Ronin ja hänen kaveriporukkansa hauskanpitoa. Kyseessä on viihdekanava, joka tarjoaa katsojilleen hauskoja ja viihdyttäviä hetkiä.

Ensimmäinen video, joka julkaistiin 13. tammikuuta, esitteli nelikon pelatessa piirrä ja arvaa -peliä. Veikka ei ollut videolla mukana, sillä hän on suorittamassa varusmiespalvelusta.

Lue myös: Onko tässä Suomituben uusi jättikanava? Santtust ja Weksi kiusasivat seuraajiaan somessa

Continue Reading

YouTube

Suomalainen somevaikuttaja uutisoitiin virheellisesti kuolleeksi – näin hän kommentoi tapausta

Suomalainen tubettaja ja striimaaja Pauli “PaulinPelivideot” Matalamäki kohtasi keskiviikkona 4. tammikuuta hämmästyttävän ilmoituksen: hänet oltiin uutisoitu kuolleeksi.

Avatar photo

Published

on

YouTube: PaulinPelivideot

Pelaaja-lehti julkaisi keskiviikkoiltana uutisen, jossa he kertoivat Pauli Matalamäen kuolleen, mutta oikaisivat asian nopeasti ja ilmoittivat olevansa “äärimmäisen pahoillaan virheellisestä uutisoinnista”.

Iltalehti kertoi saaneensa keskiviikkoiltana sähköpostitse tiedotteen, jossa kerrottiin Matalamäen menehtyneen. Tiedotteen kirjoittajaksi oli väitetty Matalamäen veli ja siinä oli yksityiskohtaisia tietoja suomalaistubettajan väitetystä kuolemasta.

– Iltalehti sai keskiviikkoiltana sähköpostitse tiedotteen, jonka mukaan Matalamäki olisi menehtynyt. Tiedotteen kirjoittajaksi oli väitetty Matalamäen veli ja tiedotteessa oli yksityiskohtaisia tietoja suomalaistubettajan väitetystä kuolemasta, Iltalehti kertoi keskiviikkona.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Pauli Matalamäki (@paulinpelivideot) jakama julkaisu

Pauli on tunnettu tubettaja ja striimaaja Suomessa. Hänellä on YouTubessa yli 139 000 tilaajaa ja Twitchissä hän striimaa erittäin aktiivisesti yli 36 000 seuraajalleen.

Keskiviikkoiltana Matalamäki kertoi seuraajilleen Twitter-tilillään “hauskasta” trollauksesta ja että hän ei ole kuollut. Hän aikoo tehdä asiasta rikosilmoituksen.

– Olen aina miettinyt mitä kuoleman jälkeen tapahtuu ja millaista sitten on. Voin kertoa että melko tylsää ja samanlaista.

– Vitsit sikseen, en ole kuollut. Kyseessä on jonkinlainen “hauska” trollaus ja tulen tekemään rikosilmoituksen asiasta.

Pelaaja-lehti myönsi keskiviikkoiltana heti virheensä ja pahoitteli kovasti tapahtunutta virhettä.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme virheellisestä uutisoinnistamme Paulin pelivideoihin ja Pauli Matalamäkeen liittyen. Haksahdimme huijaukseen ja minä, Pelaajan verkkopäätoimittaja, Niklas Tirkkonen otan täyden vastuun tekemästäni virheestä. Pyydämme syvästi anteeksi Paulilta ja tämän perheeltä. Näin ei saisi ikinä tapahtua, eikä tule enää tapahtumaan. Anteeksi, Pelaaja-lehden oikaisussa kirjoitettiin.

Continue Reading

YouTube

Tässä ovat vuoden suosituimmat YouTube-videot – Google julkaisi listan

Google julkaisi maakohtaiset listat vuoden suosituimmista YouTube-videoista.

Avatar photo

Published

on

Google julkaisi maakohtaiset listat vuoden suosituimmista YouTube-videoista.

Somevaikuttajat hallitsivat heittämällä Suomen vuoden suosituimmat videot -kategoriaa. Top 10 -listassa ainoastaan yksi video tuli julkaisijalta, jota ei tituleerata somevaikuttajaksi.

“Suomalaisiin vetoaa huumori ja kepeät testit ja haasteet, ja erityisesti suomalainen sisältö. Tubettajat tuntevat oman yhteisönsä ja onnistuvat tekemään sitouttavaa sisältöä juuri heille. Suomessa Googlen markkinoinnista vastaava Sami Kankkunen avasi tiedotteessa.

Vuoden 2022 suosituimmat YouTube-videot Top 10:

 1. Iha Just Imus — Testataan kaupan kaikki jäätelöt!
 2. Roni Back — Olin päivän töissä ruokakaupassa! (OIKEISSA TÖISSÄ)
 3. Daniel Ahola — KOKO SUOMEN LAAJUINEN PIILOHIPPA 1000€ EUROSTA!! ft. ALHA, ARA, Lotta Toivonen, Nikita Touvike
 4. Lakko — ÄLÄ NAURA HAASTE (100% mahdoton)
 5. Justimusfilms — Suomalainen mies lääkärissä
 6. NikojaSanttu — NIKOJASANTTU VS RONI BACK LÄTKÄMATSI 
 7. Technoblade — so long nerds
 8. Guardian News — Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb
 9. Mandimai — REHELLINEN SYNNYTYSVIDEO 
 10. Herbalisti — Yötä Karkkikaupassa!

Vuoden suosituimmat Musiikkivideot Top 10:

Suosituimmat YouTube-musiikkivideot Suomessa vuonna 2022:

 1. Knight Rydazz — JVG – Amatimies (Virallinen musiikkivideo)
 2. BESS – Topic – Ram pam pam
 3. Portion Boys Official — Portion Boys – Elämän ABC (MUSIIKKIVIDEO)
 4. Uuden Musiikin Kilpailu — BESS – Ram pam pam (Lyric Video) // UMK22
 5. Warner Music Finland — BEHM – Ethän tarkoittanut sitä (Virallinen musiikkivideo)
 6. Warner Music Finland — Olli Halonen – Suomen kesä (Lyriikkavideo)
 7. Portion Boys Official — Portion Boys & Teflon Brothers – Nautin Elämästä (Lyriikkavideo)
 8. Uuden Musiikin Kilpailu — The Rasmus – Jezebel (Lyric Video) // UMK22
 9. Warner Music Finland — Lauri Tähkä – Nukkuvat aamut (Audiovideo)
 10. Ruutu — Vauhti kiihtyy – Portion Boys & Matti ja Teppo | Emma Gaala 2022

Lue myös: 50 suosituinta suomalaista YouTube-kanavaa – tiedätkö kaikki?

Continue Reading

YouTube

Roni Backin synttäreillä jäätävä vaaratilanne – giljotiinitemppu oli koitua käden kohtaloksi

Avatar photo

Published

on

Roni Backin synttäreillä kävi jäätävä vaaratilanne, kun lavalla näytetty taikuritemppu meni täysin pieleen.
Roni Back YouTube

Roni Back paljasti TikTok-tilillään uransa pahimman mokan, jossa oli mahdollisuuksia erittäin vakavaan vammaan.

Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluva Roni Back järjesti vuonna 2019 kauppakeskus Itiksessä 26-vuotis syntymäpäivänsä. Synttärit alkoivat riemukkaasti, kun Back saapui 5 000 ihmisen eteen katosta narun avustuksella.

Lavalle päästyään kaikki eivät kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Synttärit jatkuivat taikurishow´lla, jossa taikurin oli tarkoitus tehdä temppu nimeltä “käsigiljotiini”. Tempun ideana on, että käsi laiteaan reiästä sisään ja taikuri lyö terän sisään, mutta nappia painaessa terä sulkeutuu sisään, eikä pääse osumaan käteen.

Tämä meni kuitenkin lähes täysin pieleen: terä ei mennyt kokonaan sisään ja se vetäisi Backin käteen tikkejä tarvitsevan viillon.

– Lavalla järjestettiin taikashow, jossa oli osana semmonen temppu, kun käsigiljotiini. Temppu toimii niin, että laitetaan käsi reiästä ja sitten lyödään terällä. Kävi vaan semmonen pieni moka, että se terä ei mennyt kokonaan sisään, vaan veti mulle hirveen viillon käteen, josta alkoi vuotaa verta, Roni Back kertoi TikTokissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Roni Back (@ronibackyt) jakama julkaisu

Tempun jälkeen Back ei edes huomannut tapahtunutta adrenaliinin takia, joten lopulta somevaikuttajan manageri ryntäsi lavalle ja vei hänet pois yleisön edestä.

– Mä olin totta kai niin kierroksilla, että en edes huomannut vuotavani verta, vaan vilkutin vuotavalla kädellä yleisölle ja kaikki hurras. Yhtäkkiä mun manageri juoksee lavalle, vetää mun hihan ylös ja mut vietiin pois lavalta. Lavan takana kaikki panikoi, et onks mun käsi murtunu, Back jatkoi.

Loppujen lopuksi Back ei voinut tuottaa pettymystä faneilleen, sillä hänen oli sovittu vetää 5 tunnin mittainen Meet & Greet -osio.

– Siellä on 5 000 ihmistä, jotka haluu ottaa kuvan mun kanssa. En mä voi lähtee sairaalaan. Haava oli sen verran syvä, että se piti tikata, mutta en mä voinut mitään muuta, kun vetää 5 tunnin Meet & Greetin käsi kipeenä.

– Kaikista oudointa oli, että kukaan niistä 5 000 ihmisestä ei huomannu, että toi temppu meni pieleen, Back ihmetteli videolla.

Videon lopussa 29-vuotias Back kertoo, että kyseessä on yksi tarinoista, joka löytyy hänen lokakuussa julkaistusta Matkani somen huipulle -kirjasta.

Lue myös: Roni Back julkaisee kirjan -“Käydään läpi kaikki, mitä oon tehnyt 10-vuoden aikana”

@ronibackytPitäiskö järjestää megasynttärit ens vuonna? 🎁😄♬ original sound – Roni Back

Continue Reading

YouTube

Kliffalta uusi aluevaltaus: aloitti bisneksen Frisbeegolf-kiekkojen parissa!

Kliffalta uusi aluevaltaus. Somevaikuttaja julkaisi kolmen protokiekon Frisbeegolfboksin.

Avatar photo

Published

on

Kliffalta uusi aluevaltaus. Somevaikuttaja julkaisi kolmen protokiekon Frisbeegolfboksin.

Ilari “Kliffa” Mettälä julkaisi 12. marraskuuta verkkosivuillaan uuden aluevaltauksensa! Somettaja laittoi verkkokauppaansa myyntiin boksin, joka sisältää kolme Frisbeegolf-protokiekkoa. Nämä ovat siis Kliffan täysin omaa tuotantoa ja kulkevat nimellä Kliffa Discs. Boksista löytyy putteri (Lazy), midari (Tasty) ja fairway driverin (misty).

Boksin kunniaksi Kliffa on piilottanut yhteen boksiin Golden Ticketin, jonka löytäjä voi halutessaan lunastaa Kliffalta 1 000 euroa!

Lue myös:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön KLIFFA (@kliffaworld) jakama julkaisu

Kliffa kuvasi kiekoista esittelyvideon YouTube-kanavalle, jonka voit katsoa alhaalta.

Continue Reading

Trendaavat