Connect with us

YouTube

Daniel Ahola ja Kätfish julkaisivat kesäbiisin – Kätfishin laulaja: “Erityisen lahjakas tyyppi”

Avatar photo

Published

on

Daniel Ahola ja punkrockyhtye Kätfish tekivät yhdessä biisin, jonka idea on ammennettu tubettajan kaveriporukasta sekä hänen viikoittaisista vlogeista.

Daniel Ahola ja punkrockyhtye Kätfish tekivät yhdessä biisin, jonka idea on ammennettu tubettajan kaveriporukasta sekä hänen viikoittaisista vlogeista.

Sunnuntaina 6. kesäkuuta Daniel Aholan YouTube-kanavalle ilmestyi sisältöä, jota hänen kanavallaan ei olla vielä tähän päivään mennessä nähty. Turkulaislähtöinen tubettaja julkaisi nimittäin kesäbiisin punkrockyhtye Kätfishin kanssa.

Biisi on nimeltään Aamuun asti ft. Kätfish. Kappaleen teko lähti pienestä idean tyngästä ja päättyi huikeaan kokonaisuuteen, jossa yhdistyy railakas kesäbiisin fiilis ja Aholan vlogeista tuttu meininki.

Kätfish on alun perin Iisalmesta kotoisin olevien nuorten miesten perustama punkrockyhtye, jonka jäseninä ovat: Laulu: Riko Rinnekangas, Kitara/tuottaja: Aavee Tikkanen, Kitara/basso: Kristian Ruutala, Basso: Rene Rinnekangas, Rummut: Petu Partanen

Pääset tutustumaan heidän musiikkiinsa täältä.

Lue myös: Ulkomaanmatkat muuttivat Daniel Aholan elämän – toimii nykyään Roni Backin tuottajana ja omistaa yhden Suomen nopeimmin kasvavista kanavista!

Kommentit Daniel Aholalta ja Kätfishin laulaja Riko Rinnekankaalta

 “Laitoin dm:ssä, et tehdäänkö biisi ja ne oli, et tehdään.”

24-vuotias Ahola tutustui punkkiin lukion jälkeen kaverinsa kautta ja Kätfish-yhtye tuli tutuksi yhden krapulaisen automatkan aikana.

– Punkkivaihe lähti omassa elämässä jossain lukion jälkeen. Mun kaveri alkoi kuuntelemaan paljon punkkia ja sen kautta pääsin skeneen messiin. Viimeisen vuoden oon nyt kuunnellut aika pitkälti pelkästään punkkia. Semmoista American Pie jenkkicollege positiivista punkkia ja se resonoi hyvin tuohon mun vlogimeininkiin, Ahola kertoi Feedille.

Idea biisiin tuli täysin tyhjästä ja hänen “bucket listillaan” on ollut tavoite, että hän tulee joku päivä tekemään oman biisin.

– Tiesin, että haluan tehdä biisin, mutta tiesin, että en voi tehdä sitä yksin. Tutustuin sit Kätfishin jätkiin Instagramin kautta ja uskalsin laittaa viestin, että tehdäänkö biisi.

– Laitoin dm:ssä, et tehdäänkö biisi ja ne oli, et tehdään! Prokkis saatiin tosi nopeasti käyntiin. Laitoin heille sit muutamia ääniviestejä, joissa hyräilin jotain ja siinä meni ehkä noin päivä, et sieltä tuli eka demo takaisin. Sitten siitä saman tien varattiin studio.

Kuva: Katfishsemivirallinen Instagram

Ahola ei ollut ihan täysin untuvikko biisinteossa, sillä hän kertoi tehneensä vuonna 2016 räppibiisin Balilla kavereidensa kanssa.

– Yhden biisin verran on kokemusta. 2016 oltiin kaveriporukalla Balilla ja kuunneltiin silloin paljon räppiä. Siinä sitten pienessä juhlatumussa nauhoitettiin räppibiisi, ja siinä on oikeastaan se Fuck The Police -kappaleen biitti. Siinä sai vähän koittaa ja kirjoittaa omia sanoja. Ton lisäksi ei kyllä ihan hirveästi ole kokemusta biisien teoista, Ahola kertoi nauraen.

Alhaisesta kokemuksesta huolimatta, Ahola vastasi suurimmaksi osaksi kappaleen lyriikoista ja ideoinnista, mutta painotti, että Kätfishin porukka kasasi “siemenestä puun.”

– 70/30 mun osuudet. Rikon oma osuus oli täysin sen omaa käsialaa, mutta mun oma verse, kertosäe ja c-osa oli aika lailla mun käsialaa. Totta kai muokattiin jotain sanoja. Se idean siemen lähti varmaankin multa, mutta he ottivat sen siemenen ja kasvatti siitä käytännössä puun.

Kerrotko vähän omin sanoin biisintekoprosessista?

– Ideana oli tehdä yhdessä viikonlopussa homma alusta maaliin, mutta aikataulu supistui ja jouduttiin vääntämään se kahdessa päivässä purkkiin. Studiolla oltiin jotain noin 15 tuntia ja sinä aikana tehtiin se biisi. Oli rankka setti, mutta juuri sellaista studioelämää, jota osasin vähän odottaakin.

– Tarkemmin prosessista, niin se oli kyllä pirun hauskaa tehdä. En voi enempää painottaa, mutta heti kun tavattiin Kätfishin porukka, niin se oli niin kuin oltaisiin tunnettu vuosia. Niillä on semmoinen porukkahenki, mitä jopa mäkin ihailen isosti. Aivan huikeita tyyppejä, Ahola kertoi.

Tullaanko Daniel Ahola näkemään Kätfishin keikalla heittämässä Aamuun asti -biisiä?

– Kyllä se olisi yks bucket list -juttu. Ei olla siitä vielä juteltu, mutta kyllä mä toivon ja uskon, että se tulee tapahtumaan.

Kuva: Kätfish

Feedi tavoitti myös Kätfish-yhtyeen laulajan, Riko Rinnekankaan, joka oli erityisen tyytyväinen viime viikon sunnuntaina julkaistuun biisiin.

– Yllätyin, että miten helppoa oli tehdä yhdessä Danielin kanssa. Ymmärsin, että hänellä ei ollut lähes mitään musikaalista taustaa, että siihen nähden tosi hyvin ja helposti meni. Kun ruvettiin lauleskelemaan ja hoilailemaan, niin tajuttiin, että eihän tässä ole ongelmaa. Kyllä mä sanoisin, että ollaan tyytyväisiä.

– Erityisen lahjakas tyyppi. Heti kun ruvettiin hommiin, niin Daniel sai tosi nopeasti meidän ideoista kiinni, vaikka käytettiin musatermejä sun muuta, Rinnekangas kertoi.

Kerrotko omin sanoin, että miten päädyitte tekemään Danielin kanssa biisin?

– Se taisi olla yksi aurinkoinen kesäpäivä, vai olikos silloin edes vielä kesä. Daniel oli laittanut meidän Kätfishin IG:seen viestiä ja mun bändikaveri Petu huomasi viestin ja kertoi, että nyt olisi siisti keissi ja, että miltä kuulostais. Mä sitten sytyin siitä ja, että ehdottomasti tehdään. Siitä se kaikki sitten lähti.

Aikataulujen kanssa oli alkuun pieniä ongelmia, mutta homma saatiin purkkiin pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

– Meinasi tulla vähän ongelmia aikataulujen suhteen. Kaikki studiot ja mestat, jotka me tiedettiin, oli varattuna ja studio täytyi löytää Jyväskylästä. Onneksi tuli yksi peruutus ja saatiin lauantaiksi ja sunnuntaiksi varattua studio. Aika raaka demo se oli, kun mentiin studiolle, mutta hyvä kokonaisuus saatiin aikaiseksi.

Tullaanko Daniel Ahola näkemään teidän keikalla vetämässä “Aamun asti” -biisiä?

– Saa nähdä! Me vähän spekuloitiin meidän bändin kesken, mutta ei olla Danielille siitä sanottu. Olisi siistiä, jos vaikka Helsingissä olisi keikka, olisi kyllä tosi leso, jos Daniel tulisi yllätysvieraana vetämään biisin. Meidän puolesta anytime ja se on Danielista kiinni.

Pääset kuuntelemaan biisin ja tutustumaan behind the scene -matskuun alla olevista videoista:

Behind the Scene -sisältö alkaa kohdasta 5:13

Lisää uutisia tubettajista löydät täältä!

Artikkelikuva: Daniel Ahola

YouTube

Roni Backin uusi projekti: YouTube-kanava, jossa mukana tuttuja somevaikuttajia!

Roni Backin uusi projekti, Toimistopojat YouTube-kananava, julkaistiin 13. tammikuuta.

Avatar photo

Published

on

Roni Backin uusi projekti, Toimistopojat YouTube-kanava julkaistiin 13. tammikuuta. Projekti on ollut pitkään suunnitelmissa ja nyt se on vihdoin toteutunut.
Instagram: Roni Back

Roni Backin uusi projekti, Toimistopojat YouTube-kanava julkaistiin 13. tammikuuta. Projekti on ollut pitkään suunnitelmissa ja nyt se on vihdoin toteutunut.

Toimistopojat YouTube-kanava koostuu Roni Backista, Eero “Suhamatti” Suhosesta, Mikael “Roponen” Vuoresta, Kevin Tranista ja Veikka Markkasesta. Suhamatti ja Roponen ovat tunnettuja suomalaisia somevaikuttajia, jotka ovat nousseet ihmisten tietoisuuteen TikTokista ja YouTubesta. Kevin ja Veikka ovat puolestaan tulleet tutuksi Ronin työntekijöinä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Roni Back (@ronibackyt) jakama julkaisu

Suhamatti on erityisesti noussut ihmisten tietoisuuteen TikTokin kautta. Hän tuottaa huumorilla höystettyä sisältöä 196 000 seuraajalleen. Roponen on puolestaan konkaritubettaja, joka on tuottanut aktiivisesti sisältöä YouTubeen jo yli 10 vuoden ajan.

Toimistopojat YouTube-kanavalla julkaistaan erilaisia videoita, joissa nähdään Ronin ja hänen kaveriporukkansa hauskanpitoa. Kyseessä on viihdekanava, joka tarjoaa katsojilleen hauskoja ja viihdyttäviä hetkiä.

Ensimmäinen video, joka julkaistiin 13. tammikuuta, esitteli nelikon pelatessa piirrä ja arvaa -peliä. Veikka ei ollut videolla mukana, sillä hän on suorittamassa varusmiespalvelusta.

Lue myös: Onko tässä Suomituben uusi jättikanava? Santtust ja Weksi kiusasivat seuraajiaan somessa

Continue Reading

YouTube

Suomalainen somevaikuttaja uutisoitiin virheellisesti kuolleeksi – näin hän kommentoi tapausta

Suomalainen tubettaja ja striimaaja Pauli “PaulinPelivideot” Matalamäki kohtasi keskiviikkona 4. tammikuuta hämmästyttävän ilmoituksen: hänet oltiin uutisoitu kuolleeksi.

Avatar photo

Published

on

YouTube: PaulinPelivideot

Pelaaja-lehti julkaisi keskiviikkoiltana uutisen, jossa he kertoivat Pauli Matalamäen kuolleen, mutta oikaisivat asian nopeasti ja ilmoittivat olevansa “äärimmäisen pahoillaan virheellisestä uutisoinnista”.

Iltalehti kertoi saaneensa keskiviikkoiltana sähköpostitse tiedotteen, jossa kerrottiin Matalamäen menehtyneen. Tiedotteen kirjoittajaksi oli väitetty Matalamäen veli ja siinä oli yksityiskohtaisia tietoja suomalaistubettajan väitetystä kuolemasta.

– Iltalehti sai keskiviikkoiltana sähköpostitse tiedotteen, jonka mukaan Matalamäki olisi menehtynyt. Tiedotteen kirjoittajaksi oli väitetty Matalamäen veli ja tiedotteessa oli yksityiskohtaisia tietoja suomalaistubettajan väitetystä kuolemasta, Iltalehti kertoi keskiviikkona.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Pauli Matalamäki (@paulinpelivideot) jakama julkaisu

Pauli on tunnettu tubettaja ja striimaaja Suomessa. Hänellä on YouTubessa yli 139 000 tilaajaa ja Twitchissä hän striimaa erittäin aktiivisesti yli 36 000 seuraajalleen.

Keskiviikkoiltana Matalamäki kertoi seuraajilleen Twitter-tilillään “hauskasta” trollauksesta ja että hän ei ole kuollut. Hän aikoo tehdä asiasta rikosilmoituksen.

– Olen aina miettinyt mitä kuoleman jälkeen tapahtuu ja millaista sitten on. Voin kertoa että melko tylsää ja samanlaista.

– Vitsit sikseen, en ole kuollut. Kyseessä on jonkinlainen “hauska” trollaus ja tulen tekemään rikosilmoituksen asiasta.

Pelaaja-lehti myönsi keskiviikkoiltana heti virheensä ja pahoitteli kovasti tapahtunutta virhettä.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme virheellisestä uutisoinnistamme Paulin pelivideoihin ja Pauli Matalamäkeen liittyen. Haksahdimme huijaukseen ja minä, Pelaajan verkkopäätoimittaja, Niklas Tirkkonen otan täyden vastuun tekemästäni virheestä. Pyydämme syvästi anteeksi Paulilta ja tämän perheeltä. Näin ei saisi ikinä tapahtua, eikä tule enää tapahtumaan. Anteeksi, Pelaaja-lehden oikaisussa kirjoitettiin.

Continue Reading

YouTube

Tässä ovat vuoden suosituimmat YouTube-videot – Google julkaisi listan

Google julkaisi maakohtaiset listat vuoden suosituimmista YouTube-videoista.

Avatar photo

Published

on

Google julkaisi maakohtaiset listat vuoden suosituimmista YouTube-videoista.

Somevaikuttajat hallitsivat heittämällä Suomen vuoden suosituimmat videot -kategoriaa. Top 10 -listassa ainoastaan yksi video tuli julkaisijalta, jota ei tituleerata somevaikuttajaksi.

“Suomalaisiin vetoaa huumori ja kepeät testit ja haasteet, ja erityisesti suomalainen sisältö. Tubettajat tuntevat oman yhteisönsä ja onnistuvat tekemään sitouttavaa sisältöä juuri heille. Suomessa Googlen markkinoinnista vastaava Sami Kankkunen avasi tiedotteessa.

Vuoden 2022 suosituimmat YouTube-videot Top 10:

 1. Iha Just Imus — Testataan kaupan kaikki jäätelöt!
 2. Roni Back — Olin päivän töissä ruokakaupassa! (OIKEISSA TÖISSÄ)
 3. Daniel Ahola — KOKO SUOMEN LAAJUINEN PIILOHIPPA 1000€ EUROSTA!! ft. ALHA, ARA, Lotta Toivonen, Nikita Touvike
 4. Lakko — ÄLÄ NAURA HAASTE (100% mahdoton)
 5. Justimusfilms — Suomalainen mies lääkärissä
 6. NikojaSanttu — NIKOJASANTTU VS RONI BACK LÄTKÄMATSI 
 7. Technoblade — so long nerds
 8. Guardian News — Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb
 9. Mandimai — REHELLINEN SYNNYTYSVIDEO 
 10. Herbalisti — Yötä Karkkikaupassa!

Vuoden suosituimmat Musiikkivideot Top 10:

Suosituimmat YouTube-musiikkivideot Suomessa vuonna 2022:

 1. Knight Rydazz — JVG – Amatimies (Virallinen musiikkivideo)
 2. BESS – Topic – Ram pam pam
 3. Portion Boys Official — Portion Boys – Elämän ABC (MUSIIKKIVIDEO)
 4. Uuden Musiikin Kilpailu — BESS – Ram pam pam (Lyric Video) // UMK22
 5. Warner Music Finland — BEHM – Ethän tarkoittanut sitä (Virallinen musiikkivideo)
 6. Warner Music Finland — Olli Halonen – Suomen kesä (Lyriikkavideo)
 7. Portion Boys Official — Portion Boys & Teflon Brothers – Nautin Elämästä (Lyriikkavideo)
 8. Uuden Musiikin Kilpailu — The Rasmus – Jezebel (Lyric Video) // UMK22
 9. Warner Music Finland — Lauri Tähkä – Nukkuvat aamut (Audiovideo)
 10. Ruutu — Vauhti kiihtyy – Portion Boys & Matti ja Teppo | Emma Gaala 2022

Lue myös: 50 suosituinta suomalaista YouTube-kanavaa – tiedätkö kaikki?

Continue Reading

YouTube

Roni Backin synttäreillä jäätävä vaaratilanne – giljotiinitemppu oli koitua käden kohtaloksi

Avatar photo

Published

on

Roni Backin synttäreillä kävi jäätävä vaaratilanne, kun lavalla näytetty taikuritemppu meni täysin pieleen.
Roni Back YouTube

Roni Back paljasti TikTok-tilillään uransa pahimman mokan, jossa oli mahdollisuuksia erittäin vakavaan vammaan.

Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluva Roni Back järjesti vuonna 2019 kauppakeskus Itiksessä 26-vuotis syntymäpäivänsä. Synttärit alkoivat riemukkaasti, kun Back saapui 5 000 ihmisen eteen katosta narun avustuksella.

Lavalle päästyään kaikki eivät kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Synttärit jatkuivat taikurishow´lla, jossa taikurin oli tarkoitus tehdä temppu nimeltä “käsigiljotiini”. Tempun ideana on, että käsi laiteaan reiästä sisään ja taikuri lyö terän sisään, mutta nappia painaessa terä sulkeutuu sisään, eikä pääse osumaan käteen.

Tämä meni kuitenkin lähes täysin pieleen: terä ei mennyt kokonaan sisään ja se vetäisi Backin käteen tikkejä tarvitsevan viillon.

– Lavalla järjestettiin taikashow, jossa oli osana semmonen temppu, kun käsigiljotiini. Temppu toimii niin, että laitetaan käsi reiästä ja sitten lyödään terällä. Kävi vaan semmonen pieni moka, että se terä ei mennyt kokonaan sisään, vaan veti mulle hirveen viillon käteen, josta alkoi vuotaa verta, Roni Back kertoi TikTokissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Roni Back (@ronibackyt) jakama julkaisu

Tempun jälkeen Back ei edes huomannut tapahtunutta adrenaliinin takia, joten lopulta somevaikuttajan manageri ryntäsi lavalle ja vei hänet pois yleisön edestä.

– Mä olin totta kai niin kierroksilla, että en edes huomannut vuotavani verta, vaan vilkutin vuotavalla kädellä yleisölle ja kaikki hurras. Yhtäkkiä mun manageri juoksee lavalle, vetää mun hihan ylös ja mut vietiin pois lavalta. Lavan takana kaikki panikoi, et onks mun käsi murtunu, Back jatkoi.

Loppujen lopuksi Back ei voinut tuottaa pettymystä faneilleen, sillä hänen oli sovittu vetää 5 tunnin mittainen Meet & Greet -osio.

– Siellä on 5 000 ihmistä, jotka haluu ottaa kuvan mun kanssa. En mä voi lähtee sairaalaan. Haava oli sen verran syvä, että se piti tikata, mutta en mä voinut mitään muuta, kun vetää 5 tunnin Meet & Greetin käsi kipeenä.

– Kaikista oudointa oli, että kukaan niistä 5 000 ihmisestä ei huomannu, että toi temppu meni pieleen, Back ihmetteli videolla.

Videon lopussa 29-vuotias Back kertoo, että kyseessä on yksi tarinoista, joka löytyy hänen lokakuussa julkaistusta Matkani somen huipulle -kirjasta.

Lue myös: Roni Back julkaisee kirjan -“Käydään läpi kaikki, mitä oon tehnyt 10-vuoden aikana”

@ronibackytPitäiskö järjestää megasynttärit ens vuonna? 🎁😄♬ original sound – Roni Back

Continue Reading

YouTube

Kliffalta uusi aluevaltaus: aloitti bisneksen Frisbeegolf-kiekkojen parissa!

Kliffalta uusi aluevaltaus. Somevaikuttaja julkaisi kolmen protokiekon Frisbeegolfboksin.

Avatar photo

Published

on

Kliffalta uusi aluevaltaus. Somevaikuttaja julkaisi kolmen protokiekon Frisbeegolfboksin.

Ilari “Kliffa” Mettälä julkaisi 12. marraskuuta verkkosivuillaan uuden aluevaltauksensa! Somettaja laittoi verkkokauppaansa myyntiin boksin, joka sisältää kolme Frisbeegolf-protokiekkoa. Nämä ovat siis Kliffan täysin omaa tuotantoa ja kulkevat nimellä Kliffa Discs. Boksista löytyy putteri (Lazy), midari (Tasty) ja fairway driverin (misty).

Boksin kunniaksi Kliffa on piilottanut yhteen boksiin Golden Ticketin, jonka löytäjä voi halutessaan lunastaa Kliffalta 1 000 euroa!

Lue myös:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön KLIFFA (@kliffaworld) jakama julkaisu

Kliffa kuvasi kiekoista esittelyvideon YouTube-kanavalle, jonka voit katsoa alhaalta.

Continue Reading

Trendaavat